Ви Гість.

Історія міста Вінниці( найдавніші часи – початок ХХІ століття)

Останнє редагування: 2016-03-14

Автор: Маліцька Клавдія Петрівна

Зберегти файл Зберегти файл

Історія міста Вінниці( найдавніші часи – початок ХХІ століття)

Навчально- методичний посібник містить матеріали з історії Вінниці, починаючи із залюднення території міста до перших десятиліть ХХІ століття. Розглянута історія міста у відповідності до загальноприйнятої періодизації в історичній науціі та в контексті нерозривного зв’язку перебігу життя міста із економічним, політичними, соціальними, культурними процесами, які мали місце в Україні. 
Відображені всі сторони життєдіяльності міської громади, її наслідки для міста, України. Звернуто увагу на особливості перебування міста в складі Великого князівства Литовського, Речі Посполитої, Російської імперії.Окремі теми присвячені модернізації міста в пореформений період ХІХ ст., діяльності активних діячів вінницької громади, їх внеску в історію державотворення ХХ ст., розвиток міста, науки, культури, освіти. 
Кожна тема завершується питаннями для самоперевірки, місцем і роллю в історії міста окремих особистостей, а рубрика « Пишаймося!» звертає увагу на вагомі факти, об’єкти із життя подільського міста , які мають значний виховний зміст. 
В посібнику є топонімічний словник, перелік тем для досліджень, що дає змогу значно поглибити знання з історії міста, Вінниччини. 
Для роботи за посібником автором створена програма. 
Навчально-методичний посібник розрахований на вчителів історії, керівників історичних, туристичних гуртків, студентів навчальних закладів міста, класних керівників, вихователів і всіх, кому не байдужа історія Вінниці. 

istoriya_Vinnicya-PDF_o41594.pdf (1.72 Mb)

Активні користувачі за останні 15 хвилин: