Ви Гість.

1-2клас. Частина 2

Останнє редагування: -1-11-30

Автор: Сапіга Лідія Анатоліївна

51. У саду 347 яблунь. Різниця між числом яблунь і числом груш -129. Скільки груш у саду?

52. Невідоме число зменшили на 18, а результат поділили на 3. У відповіді одержали 6. Знайди невідоме число.

 

53. Корова дала за два надої 15л молока. Вранці вона дала на 5 л більше, ніж увечері. Скільки літрів молока дала корова вранці і скільки ввечері?

 

54. Коли невідоме число поділили на 3 і результат зменшили на 18, то дістали 6. Знайди невідоме число.

 

55. Брат купив зошитів у 3 рази більше, ніж сестра. Разом вони купили 12 зошитів. Скільки зошитів купив брат і скільки сестра?

 

56. У магазині за всі продані костюми вторгували стільки грошей, скільки за всі продані пальта. Кожне пальто коштувало у три рази більше, ніж костюм. Чого продали в магазині більше і у скільки разів?

 

57. У кімнаті, де гралися діти, стояли стільці на 4 ніжках. Коли всі діти сіли по одному на стілець, то вільних місць не виявилося, а сума кількості ніг та ніжок цих стільців дорівнювала 42. Скільки стільців стояло у кімнаті? Скільки було дітей?

 

58. Неуважний Ігор, переписуючи чотирицифрове число 7356 у зошит, загубив крайню зліва цифру. На скільки при цьому зменшилося число?

 

59. Онук запитав у дідуся: «Скільки тобі років?». Дідусь відповів: «Якщо проживу ще половину того, що вже прожив, та ще рік. То буде мені 100 років». Скільки років дідусеві?

 

60. Ідучи до школи, дівчинка робить 820 кроків. Кожні 10 кроків -становлять 5 м. Скільки метрів від дому до школи?

 

61. Ланка садівників обкопала всі дерева за 2 дні. Першого дня обкопали половину дерев, а другого дня - половину того, що лишилося, і ще 80 дерев. Скільки всього дерев обкопала ланка за два дні?

 

62. Запиши найбільше і найменше п'ятицифрові числа, у кожного з яких сума цифр дорівняє 9.

 

63. Два брати пішли до школи. Коли вони пройшли 240 м, то старший брат згадав, що на урок треба було взяти ножиці, і повернувся додому, а молодший продовжував свій шлях. Старший взяв ножиці і одразу пішов до школи. Коли він підійшов до того місця, звідки повертався, то молодший брат уже входив у школу. Яка відстань від дому до школи? (Швидкість руху братів однакова).

 

64. У кожного з 5 хлопчиків було не менше однієї кульки, а всього у них було 7 кульок. Чи міг хтось з хлопчиків мати 3 кульки? 4 кульки?

 

65. Скільки кінців у 4½ палок?

 

66. На луці паслися вівці, кози, коні та корови. Овець було 3, стільки ж кіз, а коней менше, ніж кіз, але більше, ніж корів. Скільки всього паслося тварин?

 

67. Під час гри Михайлик пробіг в одному напрямі 45 м, а потім повернувся і пробіг у протилежному напрямі 60 м. На якій відстані від стартової лінії він опинився?

 

68. Брат і сестра одержали у подарунок 90 гривень. Якщо сестра віддасть брату зі своєї частини 10 гривень, то брат буде вдвічі багатший від сестри. Скільки грошей у подарунок дісталось брату і скільки сестрі?

 

69. Як, використовуючи чотири рази цифру 5, знаки дій і дужки, одержати число 100 ?

 

70. Як за допомогою п'яти двійок і знаків дій дістати число 7?

 

71. Запиши число 37 за допомогою п'яти трійок і трьох знаків дій.

 

72. Одне число помножили на 7, а друге - поділили на 7. У обох випадках дістали 42. Знайдіть ці числа.

 

73. Кусок дроту довжиною 102 см треба розрізати на частини довжиною 15 см і 12 см так, щоб не було обрізків. Як це зробити?

 

74. На двох гілочках сиділи горобці. Коли з верхньої гілки на нижню перелетів один горобець, на гілочках стало по 2 горобці. Скільки горобців було спочатку на кожній гілочці?

 

75. Сім насосів за 7 хв. відкачують 7 т води. За скільки хвилин 35 насосів відкачають 35 т води?

 

76. Від рулону тканини довжиною 28 м відрізують. по 4 м. Скільки розрізів треба зробити, щоб поділити на потрібні куски всю тканину?

 

77. У квартирі було три кімнати. Із однієї кімнати зробили дві. Скільки кімнат стало в квартирі?

 

78. Кришка стола має чотири кути. Один із них відрізали. Скільки кутів стало?

 

79. Оленка, Оля і Таня брали участь у змаганні з бігу на 100 м. Оленка прибігла до фінішу на 2 с раніше Олі, а Оля - на 1 с пізніше Тані. Хто прибіг раніше - Таня чи Оленка і на скільки секунд?

 

80. Як розставити 16 стільців, щоб біля кожної з чотирьох стін стояло по 5 стільців?

 

81. Миколка, Василько і Борис грали в шашки. Кожний з них зіграв по дві партії. Скільки всього було партій?

 

82. До числа 9 і справа, і зліва припиши одну і ту ж цифру, щоб одержане трицифрове число поділилось на 7.

 

83. Два кубики важать стільки, скільки одна кулька, а два бруски важать стільки, скільки три кульки. Скільки треба взяти кубиків, щоб урівноважити один брусок?

 

84. Скільки всього трицифрових чисел можна скласти із цифр 0 і І? Цифри можуть повторюватись.

 

85. У квартирах 1, 2, 3 жили троє кошенят: біле, чорне і руде. В квартирах 1 і 2 жило не чорне кошеня. Біле кошеня жило не в квартирі 1. У якій квартирі жило кожне кошеня?

 

86. Поставити замість зірочок такі цифри, щоб рівність була вірною.

87. Троє рибалок вирішили всю впійману ними рибу розділити порівну. Один з них упіймав 17 риб, другий – 12, а третій – 10. Хто, кому і скільки рибин мав віддати?

 

88. Два учні домовились сісти в 4-й вагон електрички. Але один учень сів у четвертий вагон від початку електрички, а другий - у четвертий з кінця. В одному вагоні їдуть учні чи ні, якщо всього 8 вагонів?

 

89. Коли Юрко закінчив 53 сторінку книжки, то звернув увагу на те, що перша з прочитаних сьогодні сторінок має номер, відмінний від 53, але записаний тими самими цифрами. Скільки сторінок він сьогодні прочитав?

 

90. У двох перших класах учнів було порівну. Двох учнів з 1-А перевели у 1-Б. У якому класі учнів стало більше і на скільки?

 

91. У двох дівчаток зошитів було - порівну. Коли перша з них віддала другій кілька зошитів, то в другої стало на 6 зошитів більше, ніж у першої. Скільки зошитів віддала перша дівчинка другій?

 

92. Подайте число 20 за допомогою:

         а) трьох однакових чисел;

         б) трьох однакових цифр.

 

93. Є числа 1, 2, 3, 4, 5. Постав між ними знаки дій і дужки так, щоб після виконання обчислень дістати число 2. Переставляти числа забороняється.

 

94. Три лелеки стали в ряд. Відстань між сусідніми лелеками 8 м. Яка відстань між крайніми.

 

95. До переправи підійшло 13 чоловік. Човен вміщує 7 чоловік, включаючи перевізника. Чи переправляться через річку всі люди за 2 рейси. За скільки хвилин буде перевезено всіх людей, якщо рейси (в один бік) триває 10 хв?

 

96. Дві білочки зібрали 28 шишок і горіхів. Коли всі плоди розклали у 3 купки порівну, то виявилося, що одна шишка зайва, а горіхів у них стільки, скільки шишок в одній купці. Скільки шишок зібрали білочки?

 

97. Яринка вища на зріст від Софійки і нижча, від Тетянки. Дануся вища від Христини і нижча від Яринки. Хто з дівчаток найвищий?

 

98. У сороканіжки було декілька черевичків. Учора вона купила і взула ще 8 пар нових черевичків. Однак 8 її ніжок залишилися босі. Скільки черевичків було у неї до здійснення покупки?

 

99. Канат, який з двох кінців тримають Андрій та Роман, має 21 вузол. Хлопці починають рахувати вузли, рухаючись назустріч один одному. Вони зустрілись на вузлі, який Андрій нарахував десятим. Який за номером був цей вузол для Романа?

 

100. Використовуючи знаки дій, запиши:

1) число 1 трьома двійками;

2) число 2 трьома двійками;

3) число 2 чотирма двійками;

4) число 3 трьома двійками;

5) число 3 чотирма двійками;

6) число 5 чотирма двійками;

7) число 100 п’ятьма одиницями.



Активні користувачі за останні 15 хвилин: