Ви Гість.

Хліб на столі

Останнє редагування: 2015-03-10

Автор: Вернигора Василь Васильович

2 варіант

Хліб на столі

     З давніх-давен хліб у великій пошані в нашого народу. Вчиняли його на заквасці, місили в дерев’яній діжі. Хліб у кожній хаті обов’язково лежав на столі, а біля нього стояла сіль.

     У неділю і свята з житнього або пшеничного борошна пекли пампушки, пиріжки з сиром, маком, картоплею, капустою, ягодами. Їжею й окрасою був хліб на різних святах і в обрядах. Та й тепер кожне весілля не обходиться без короваю. Пекти коровай запрошували тільки жінок, у чиїх сім’ях панувала злагода. Оздоблення короваю качечками, голубками, гілочками уособлювало побажання продовження роду, щасливого подружнього життя, достатку.

    Хлібом-сіллю і нині ми зустрічаємо дорогих гостей, підносимо його ювілярам.

Активні користувачі за останні 15 хвилин: