Ви Гість.

Висновки

Останнє редагування: 2016-03-14

Автор: Базалійська Любов Петрівна

На початку роботи та після неї були проведені контрольні опитування, які дали змогу зробити висновки, що відбулися позитивні зміни: покращились показники батьківського ставлення, стратегії не змінилися, але змінилися тенденції, які при позитивних підкріпленнях можуть призвести до змін стратегій. За висловами батьків, у розв’язування ситуативних задач бездіяльність, вичікування або перенесення розв’язання ситуації на більш пізній час змінилися на  розв’язання ситуації, переконання і заохочення.

Відбулися зміни в розумінні батьками своїх дітей. Батьки особисто визнали позитивний вплив тренінгу на розуміння ними своїх обдарованих дітей. Учасники тренінгу визнали, що через відкриття ними обдарованості дітей змінилося ставлення до них і до себе, відбулися деякі зміни в сім’ї.

Таким чином, проведена просвітницько-профілактична робота з батьками посприяла психологічної освіті батьків у розумінні , що таке обдарованість, як вона проявляється, причини непорозумінь між батьками та обдарованими дітьми, що сприяло оптимізації процесу розуміння батьками своїх обдарованих дітей та самих себе.

Можна зробити висновок, що робота з обдарованими дітьми носить творчий  характер.

У кожного з вас ця творча робота буде особливою. Бажаю вам успіхів.

Дякую за увагу.

Активні користувачі за останні 15 хвилин: