Ви Гість.

Дев'ять інструментів формуючого оцінювання, що дають миттєвий зворотний зв'язок

Останнє редагування: 2016-04-11

Автор: Порхун Алла Олексіївна

Автор статті та ведуча вебінару: Марина Курвітс

 

Посилання на статтю: http://www.marinakurvits.com/2015/09/7.html 

Існує багато різних веб-інструментів, що дозволяють забезпечити швидкий зворотний зв'язок. Причому, зворотний зв'язок отримують всі учасники навчального процесу: і вчитель, і учень, а часом і батьки :). І неймовірно важливо використовувати цю можливість для забезпечення підтримки процесу НАВЧАННЯ.
У даній публікації перераховується кілька фаворитів, які автор постійно використовує в своїй роботі з учнями / студентами / вчителям.

Дев'ять інструментів формуючого оцінювання, дають миттєвий зворотний зв'язок


1. LeaningApps: улюблений інструмент для створення інтерактивних тестів для самоперевірки. На жаль, часом вчителі сприймають його як іграшку, а насправді це потужний інструмент для підтримки процесу навчання.

2. Kahoot: прекрасна заміна покупці дорогих пультів для системи зворотного зв'язку в класі. Все, що вам треба це свій комп'ютер, проектор та наявність смартфонів в учнів. Процес перевірки перетворюється в справжню гру, що захоплює!

3. Форма Google: універсальний засіб! Створення тестів, анкет, опитувальників, а якщо ще й підключити Flubaroo, то зворотний зв'язок та оцінювання проходитимуть в лічені секунди.

4. Quizizz: відносно новий сервіс, який дуже сподобається вчителям, які полюбили Kahoot, але зіткнулися з надмірною ... емоційністю учнів, що незмінно виникає в класі під час відповідей на питання :). Також, тести, складені в сервісі Quizizz можна давати учням в якості домашнього завдання. Хіба не чудово!?

5. Quizlet: важко дається запам'ятовування нових іноземних слів? Тоді вам, вашому учневі або вашій дитині точно знадобиться це сервіс. Легкий у використанні і неймовірно багатогранний в поданні одного й того ж тесту. Серед опублікованих вчителями тестів ви знайдете тести різної тематики (математика, хімія, біології і так далі), але понад усе він підходить саме для вивчення нових іноземних слів.

6. Strawpoll: Найпростіший сервіс, який не потребує реєстрації. Просто впишіть питання, кілька варіантів відповідей та дайте посилання учням для можливості відповісти. Можна використати для швидкого голосування під час лекцій. Діаграма, що показує результати голосування, змінюється в режимі реального часу. Навіть оновлювати не треба.

7. Doodle: Для планування якоїсь події, можливо, зручніше використовувати Doodle. З його допомогою, також, можна створювати швидкі опитування.

8. Socrative: суть цього інструменту схожа з Kahoot - вчитель створює опитувальники / тести, а учні можуть відповісти на них зі свого телефону або планшета. Для цього їм треба встановити спеціальний додаток на свій телефон. Багатьом моїм колегам цей інструмент дуже подобається, але мене підкорив Kahoot :).

9. Flisti: простий інструмент, за функціоналом нагадує Strawpoll і дозволяє без реєстрації вбити питання й варіанти відповідей.

Кожен з перерахованих інструментів повідомляє вчителю і, що неймовірно важливо, і самому учневі про поточний стан процесу навчання і фокусується на питанні ЯК учень навчається. Ми ж звикли до позначки, яка говорить учневі про те, яким БУЛО його вчення й фокус її на тому, ЩО він вчить.


 

Активні користувачі за останні 15 хвилин: