Ви Гість.

Інформаційна картка учасника конкурсу "Учитель року - 2017"

Останнє редагування: 2016-11-18

Автор: Дугельна Тетяна Юріївна

Інформаційна картка

учасника першого (міського) туру

всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017»

у номінації «Музичне мистецтво»

 

Прізвище, ім’я, по батькові

Дугельна Тетяна Юріївна

Місце роботи

Заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15 ВМР»

Посада

Вчитель музичного мистецтва

Освіта (найменування вищого навчального закладу, рік закінче-ння навчання)

ВДПУ імені М.Коцюбинського, 1996 р.

Самоосвіта (за останні 5 років; очна, дистанційна форма; рік проходження та найменування освітніх програм, курсів, тренінгів тощо)

Курси підвищення кваліфікації вчителів музичного мистецтва 02.11-13.11.2015, свідоцтво

СПКПП №009860, видане Вінницькою акаде-мією неперервної освіти.

Педагогічний стаж

9 років

Кваліфікаційна категорія

спеціаліст ІІ категорії

Звання

-

Педагогічне кредо

Музика – це мова, яка не потребує перекладу, бо звертається до душі. 

Технології, методи та форми, що використовуються

у навчально-виховному процесі

Словесний метод; наочно–слуховий метод; метод узагальнення; метод стимулювання; метод емоційного впливу; метод аналізу; метод порівняння; індуктивний метод; дедуктивний метод.

Автопортрет «Я – педагог і особистість»

(у формі есе)

Я – вчитель”, “Я – товариш”, “Я – порадник”, “Я – просто людина”. Усі ці «Я» є частинками безкінечного пазлу “Я – педагог і особистість”. Адже цей пазл ми, вчителі, складаємо все своє життя, щоразу додаючи все нові частинки. Ми постійно вчимося, розвиваємося і самовдосконалюємося. Хто ж такий справжній педагог? Хто може ним стати?

Ці питання почали цікавити мене ще у дитинстві. Мені дуже пощастило, що мене виховували генії, які надихнули мене на вчительство. Це моя перша вчителька, образ якої буде завжди в моїй душі, і завдяки якій я обрала цю професію. Це мій класний керівник, яка довела, що можна досягти будь-яких висот, якщо любиш свою справу. Я ніколи не забуду її цінних настанов. «Все, что ни делаешь, делай красиво!» - ці слова стали моїм девізом по життю.

Мрія кожного педагога – виростити своїх учнів, дітей, вихованців справжніми людьми. У наші теперішні складні дні, коли здається, що світ навколо нас заливають ріки гніву, ненависті, заздрощів та сліз безсилля, на своїх уроках хочеться донести до дітей прекрасне, знання, розуміння, підтримку і людяність. А за допомогою музичного мистецтва - це надзвичайно легко та цікаво! Тому, що різноманітна тематика та полікультурний аспект безкрайні можливості для того, щоб зацікавити, змотивувати та навчити наших дітей. Невичерпним джерелом корисної інформації для самоосвіти, саморозвитку і самореалізації для мене є інформаційно-комунікаційні технології. Вони також є безцінним чинником та ресурсом матеріалів для підготовки до уроків. Виступів, семінарів. На мою думку, сучасний вчитель повинен бути обізнаним у сфері інформаційних комунікацій, адже наші діти набагато краще сприймають і засвоюють все сучасне і цікаве. Ось тому я намагаюсь готувати та проводити свої уроки так, щоб кожен з учнів змог отримати необхідні їм знання, так, як вони розуміють, що музичне мистецтво є важливим ключиком, який допоможе відчинити двері у прекрасне щасливе майбутнє. А ще, вони завжди знають, що на моїх уроках вони отримують підтримку, розуміння та пораду. Я вчу їх пізнавати прекрасне, не боятись робити помилки, тому, що той, хто не помиляється, нічого не навчиться.

 

Посилання на персональний Інтернет-ресурс (за наявності)

-

     

 

 

 

Активні користувачі за останні 15 хвилин: