Ви Гість.

Англомовні країни. Країнознавчий аспект

Останнє редагування: 2017-02-09

Автор: Кравченко Наталія Григорівна

Introduction

Загальновідомо, що в житті людини читання займає значне місце. Воно не тільки збагачує людину духовно, але й дозволяє йому глибше зрозуміти навколишній світ. На уроці іноземної мови в школі інформація - не самоціль, а засіб підвищити мотивацію учнів, викликати зацікавленість у розумінні змісту прочитаного. Ретельний добір текстів і різноманітність тематики дозволяють зробити мову засобом розвитку і формування творчої особистості учня.

Навчання англійської мови на уроках розвитку навичок читання повинно бути насичене цікавим матеріалом. Для досягнення цілей такого виду уроків авторами підготовлено мультимедійний додаток з відеопрезентаціями в програмі PowerPoint та  відеоматеріалами країнознавчого характеру.

Тексти в посібнику знайомлять учнів із символікою, географічним положенням та  природою, способом життя, звичаями та традиціями, визначними постатями англомовних країн. На основі даних текстів учні зможуть скласти порівняльну характеристику рідної країни та країн, мова яких вивчається. Читання автентичних навчальних текстів дозволяє ефективніше здійснювати два найважливіших завдання, що стоять перед вчителем іноземної мови: навчання мові та навчання культурі.

Посібник розраховано на допомогу вчителям загальноосвітніх шкіл для проведення підсумкових уроків, уроків домашнього читання, а також уроків ознайомлення з країнознавчим матеріалом, уроків повторення, закріплення та контролю вивченого матеріалу. Відеоматеріали можна використовувати і на звичайних уроках або на  заняттях гуртка,  при підготовці до олімпіад та конкурсів, для самостійної роботи учнів в школі та вдома з батьками, в позакласній роботі.

Посібник можна переглянути тут

Додаток до посібника можна перегляути тут

Активні користувачі за останні 15 хвилин: