Ви Гість.

Сенсорний пазлик

Останнє редагування: 2018-04-12

Автор: Свята Вікторія Володимирівна

 

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ

ВІННИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
КУ «МІСЬКИЙ МЕТОДИСНИЙ КАБІНЕТ»
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД №42 ВІННИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ»

 

 

 

«Сенсорний пазлик»

Номінація «Дидактична гра»

 

 

Свята Вікторія Володимирівна

вихователь-методист

«спеціаліст вищої категорії»

Тел.(067)336-64-72

 

                                                      

 

м.Вінниця

2018

 

 

 

 

Представлена гра спрямована на  збагачення досвіду дошкільників різноманітними сенсорними враженнями, формування у дітей вмінь орієнтуватися у сенсорних еталонах, їх видах, ознаках, властивостях. Збагачення сенсорного досвіду є базою інтелектуального розвитку дитини, підгрунтям для формування логіко-математичних уявлень, розвитку конструктивних навичок, розширення уявлень про властивості та  ознаки предметів з якими вона стикається безпосередньо у різних видах діяльності.

Метою дидактичної гри «Сенсорний пазлик» є збагачення емоційного та чуттєвого досвіду дитини; формування сенсорної культури дошкільнят; формування вміння мислити самостійно, творчо, зосереджувати, розподіляти та переключати увагу, запам’ятовувати та відтворювати, знаходити нестандартні рішення.

Використання гри у практиці роботи дошкільного закладу забезпечить дітям

достатній рівень психофізичного розвитку та соціальної адаптації дитини до умов навколишнього середовища.

Дидактична гра допоможе дітям максимально розвинути  індивідуальні здібності, мислення, мову та  творчий потенціал кожного вихованця. А педагогам - здійснювати моральне, естетичне, інтелектуальне виховання дошкільнят.

«Сенсорний пазлик» можна використовувати на заняттях, у повсякденній роботі з дітьми різного віку (як з групою так і індивідуально), упродовж усього дня.

Дидактична гра відповідає вимогам Базового компоненту дошкільної освіти, чинної освітньої програми дітей від двох до семи років «Дитина».

 

Активні користувачі за останні 15 хвилин: