Ви Гість.

Каліграфічні хвилинки

Останнє редагування: 2014-01-10

Автор: Лиса Оксана Вікторівна

Вступ

На уроках математики в початковій школі обов’язковим етапом є каліграфічна хвилинка, на якій діти вправляються у правильному написанні цифр, що вивчили раніше. Звичайно вчитель прописує ту чи іншу цифру на дошці, нагадуючи при цьому як правильно її писати та розташовувати у межах клітинки. Написання цифр у початковій школі підпорядковане аналітико-синтетичному методу, тому вчитель повинен удосконалити навички аналізу і синтезу, а саме: під час написання  цифри на дошці проводити повний коментар написання: із скількох елементів складається цифра, де починаємо писати кожен елемент, відривне чи безвідривне написання елемента, куди вести лінію (вниз, угору, праворуч чи ліворуч), де її закінчувати, в якому місці писати другий і наступні елементи.

Завдання нашої розробки полягає в тому, щоб надати вчителям початкової школи допомогу у навчанні дітей каліграфічного письма цифр на уроках математики,  зробити цей етап уроку більш цікавим та продуктивним.

Пропонуємо згадати правильне коментування написання арабських цифр:

У нашій розробці ми не тільки нагадали, як каліграфічно правильно писати цифри від 0 до 9, а ще й використали різноманітні завдання логічного характеру, які спрямовані на розвиток мислення, уваги та пам’яті молодшого школяра.

 


Активні користувачі за останні 15 хвилин: