Ви Гість.

Формування ключових компетентностей учнів на уроках математики

Останнє редагування: 2020-01-30

Автор: Колієва Тамара Костянтинівна

«Формування ключових компетентностей учнів на уроках математики»

 

Щоб знайти своє місце в житті, бути успішним, активно засвоїти свої життєві і соціальні ролі, сучасний учень повинен володіти такими якостями і уміннями: бути гнучким і мобільним, швидко адаптуватися до змінних життєвих ситуацій, використовувати свої знання для вирішення життєвих проблем, бути комунікабельним, здобувати потрібну інформацію, аналізувати її, приймати виважені рішення, уважно ставитися до власного здоров’я, бути відповідальним за своє майбутнє та досягнення життєвого успіху. Тому, важливою й актуальною проблемою сучасної школи повинно бути формування в учнів життєвих або ключових компетентностей. Саме компетентнісний підхід повинен подолати прірву між освітою і вимогами сучасного життя. Найбільш ефективними засобами, які сприяють формуванню ключових компетентностей є сучасні педагогічні інноваційні технології.

Сучасне життя не уявляє життя без знань з математики. Математика нерозривно зв’язана з існуванням самої людини, так як  на всіх етапах своєї історії вона була зв’язана з процесом розрахунку навколишніх предметів чи будь – яких вимірювань. Щоденно доводиться вирішувати задачі математичного змісту.

Формування компетентностей учнів зумовлене не тільки реалізацією відповідного оновленого змісту освіти, але й адекватних методів та технологій навчання.

    Продуктивне навчання забезпечує засвоєння знань та умінь, володіючи якими випускник школи знаходить підґрунтя для свого подальшого життя. Продуктом школи є людина, особистість, тому підлягають реалізації такі задачі:

Для розв'язання цих задач вчитель має керуватися такими правилами, незалежно від стажу роботи, категорії, технології, яку він використовує:

Завантаження роботи

Активні користувачі за останні 15 хвилин: