Ви Гість.

Розміщення моделей GeoGebra в системі «Готуємося до уроків» http://disted.edu.vn.ua

Останнє редагування: 2013-04-17

Автор: Порхун Алла Олексіївна

Інтерактивні моделі, створені у середовищі Geogebra, можна використовувати не лише як автономні навчальні додатки. Вони можуть бути складовою частиною електронного уроку у системі disted.edu.vn.ua.  Моделі (або як їх називають програмісти “аплети”) можуть бути легко додані до будь-якого  уроку системи її стандартними засобами. Розглянемо додавання таких моделей на прикладі файлу prizma.ggb. Файл було створено системою GeoGebra і він є фактично архівом аплета.

 

1. Увійдіть до системи disted.edu.vn.ua, ввівши власний логін і пароль.

 

 

2. Скористайтеся пунктом Редагування курсів меню Навігація.

 

Цей пункт доступний лише для користувачів, що отримали права автора у системі «Готуємося до уроків».

 

3. Оберіть курс, а потім урок, у якому будемо розміщувати створену модель. Перед Вами з’явиться перелік блоків, з яких може складатися урок.

 

 

 

4. Оберіть «Додати інформаційний блок у форматі HTML або додати аплет Geogebra». Відкриється форма, в нижній частині якої є можливість завантажити аплет.

 

 

5. Натисніть на кнопку “Обзор”, у вікні “Выбор файла для загрузки” знайдіть файл prizma.ggb, який треба завантажити, оберіть його і натисніть “Открыть”.

 

 6. Натисніть на кнопку “Зберегти”.

 

Модель завантажена – всі її елементи керування (прапорці, повзунки, кнопки запуску) працюють.

 

 

Слід  у черговий раз зауважити, що моделі будуть  правильно відображуватися і працювати у браузері при перегляді відповідної сторінки лише тоді, коли на вашому ПК завантажено спеціальне програмне забезпечення (т. з. «Java-машина»).  Якщо його немає, воно буде автоматично завантажене при першому зверненні браузера до сторінки з аплетом, треба тільки дати на це згоду.

 

Якщо треба внести зміни до ілюстрації, робимо це на комп’ютері у середовищі Geogebra, зберігаємо файл, який потім завантажуємо на сайт. Попередню версію треба видалити, для цього після ілюстрації є кнопка “Видалити блок”.


 

 

 

 



Активні користувачі за останні 15 хвилин: