Ви Гість.

СВЯТКУЄМО, ВІДПОЧИВАЄМО ЗА ПРАВИЛАМИ І БЕЗПЕЧНО (ПІРОТЕХНІКА)

Останнє редагування: 2014-12-11

Автор: Борщевська Катерина Михайлівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАКЛАД

«ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА

І-Ш СТУПЕНІВ №19 ВМР»

 

ЗАГАЛЬНОМІСЬКИЙ ПРОЕКТ

 

 

 

«Що за Новий рік без хлопавки, бенгальських  вогнів, салюту та феєрверків?!»

 

Феєрверки (Піротехнічні вироби)

 

 

АКЦІЯ

 

«СВЯТКУЄМО, ВІДПОЧИВАЄМО ЗА ПРАВИЛАМИ І БЕЗПЕЧНО»

 

УЧНІВ 8-11 КЛАСІВ

 

ВІННИЦЯ

2013

 

 

 

Жоден Новий рік не обходиться без найрізноманітніших піротехнічних засобів. Сьогодні феєрверки і салюти використовують у дні державних свят, під час святкування ювілеїв, днів  народження, перемог у спорті тощо.

 

Для того, щоб свято не перетворилося у трагедію, слід дотримуватися певних правил феєрверків.

 

  1. 1.    Необхідно вибрати місце для феєрверка. Це має бути відкрита, велика за розмірами територія (наприклад двір, галявина), вільна від дерев і будівель. Слід уважно оглянути обране місце й переконатись у тому, що поблизу (у радіусі 50 метрів) немає пожежонебезпечних об’єктів – автотранспорту, дерев’яних споруд, гаражів тощо. Якщо феєрверк плануєте запускати за містом, поблизу не повинно бути опалого листя, хвої, сухої трави чи сіна – того, що може легко зайнятись від випадкових іскор.
  2. 2.    Розмістити глядачів на відстані 15-20 метрів від пускового майданчика, обов’язково з навітряної сторони, щоб вітер не зносив на них дим і недогарки.
  3. 3.    Якщо подвір’я невелике, тоді можна скористатися лише феєрверками наземної дії – петардами, хлопавками, вогняними млинками. Ні в якому разі не можна  запускати вироби, що летять угору, наприклад, ракети.  Користуватися ними поруч із житловими будинками та іншими будівлями категорично заборонено!
  4. 4.    Не варто намагатися самому виготовити піротехнічні вироби в домашніх умовах. Це нерозумне й украй небезпечне заняття не варте того ризику, якому ти себе піддаси. Краще скористайся виробами промислового виробництва – у продажу їх чимало.
  5. 5.    Не поспішай починати з великих і невідомих виробів – вони можуть завдати несподіваних неприємностей.
  6. 6.    Усі піротехнічні вироби повинні мати інструкції українською мовою. Вибираючи їх, зверни увагу на їхній зовнішній вигляд – не можна використовувати вироби з наявними дефектами: зім’яті, підмочені, із тріщинами й іншими ушкодженнями корпусу.
  7. 7.    Купувати піротехнічні вироби мають право лише дорослі, діти можуть користуватися ними тільки під наглядом батьків.
  8. 8.    Перед використання будь-яких піротехнічних виробів уважно ознайомся з інструкціями для їх застосування.

 

Пам’ятай, що ціна та безпека піротехнічних  виробів – речі взаємопов’язані. У разі купівлі різної розважальної піротехніки надавай перевагу відомим на українському ринку виробникам.

Активні користувачі за останні 15 хвилин: