Ви Гість.

Інформаційна картка "Учитель року 2016"Юденко В.І

Останнє редагування: 2015-12-04

Автор: Юденко Вікторія Іванівна

 Інформаційна картка учасника

                                                        

   1.

 Прізвище, ім’я, по батькові

 Юденко Вікторія Іванівна

2.

Які вищі навчальні заклади закінчили, у якому році, спеціальність за дипломом

 Вінницький державний педагогічнийінститут

«Учитель англійської та німецької мов»

3.

 Педагогічний стаж роботи

                                    

20 років

4.

 Місце роботи(найменування навчального  закладу відповідно до статуту)

 Заклад «НВК:ЗОШ I – III ступенів – гімназія №2 Вінницької  міської  ради»

5.

 Посада

 вчитель англійської мови

6.

 Кваліфікаційна категорія

 вища

7.

 Звання

 Старший вчитель

8.

 Класи, в яких викладаєте

 4Б, 7Б, 8Б, 10 класи

9.

 Посилання на власний Інтернет-ресурс

 http://vik190.wix.com/blogviktoriayudenko

10.

 Моє  педагогічне кредо

 Моє творче кредо: «Who dares to teach must never cease to learn»

 John Lotton Dana

 Учитель повинен завзято старатись, любити дітей, знань своїх не цуратись.  Робити все творчо,  чудово і легко, Віддатись роботі, бо це — недаремно.

11.

 Інноваційні форми роботи та технології. 

 Мета моєї педагогічної діяльності – допомогти дитині розкрити свої здібності , допомогти самореалізації  в особистому та  професійному житті, забезпечити загальнокультурний розвиток та озброїти вмінням вчитися.

 В основі навчання іноземним мовам сьогодні лежить комунікативний   підхід. Намагаючись йти в  ногу з часом, пріоритетними  принципами вважаю : комунікативну спрямованість , особистісну орієнтацію , автономію учня  та  взаємопов’язане навчання вмінь .

 Спираючись на  принципи модульно-розвиваючого навчання, запроваджую інтерактивні методи та прийоми , які дають змогу організувати  процес навчання на основі проблемного підходу до засвоєння знань та  виступати в ролі консультанта-координатора.       Інтерактивні технології навчання    сприяють формуванню комунікативної компетентності школярів. Застосовую такі форми діяльності як: 

- різні види ігор(рольові , імітаційні );

- технології роботи в парах та групах;

- кооперативні методи (ротаційні трійки , карусель);

- колективно-групове навчання ( мікрофон, незакінчені речення, ситуативне моделювання, симуляції);

- дискусія та дебати;

- урок – прес конференція;

- урок – ток – шоу

 Отже ,  школи  є осередком для розкриття творчих можливостей учнів та  учителів, задоволення їх особистих та суспільних інтересів. Втілення цієї мети можливе, якщо оволодіти методикою, що стимулює конструктивно - критичне мислення активними методами та технологіями навчання. Інтерактивні методи захоплюють учнів, пробуджують у них інтерес та мотивацію, навчають самостійного мислення та дій, готують до самостійного життя за допомогою створення реально – життєвих ситуацій .  Ефективність і сила впливу на емоції і свідомість учнів залежить від умінь та стилю роботи конкретного вчителя .

12.

 Автопортрет « Я-педагог і особистість»

 «Займайся улюбленою справою – у твоєму календарі не буде робочих днів»

 Життя – книга…Розповідь, яка складається з неймовірних сюжетів та фіналів. Кожна сторінка – частинка душі, частинка дуже важливого, що  називається «розумним, вічним і добрим».

 Багато років тому я зайшла в клас для того, щоб навчати. Я дорослішала разом з учнями та набувала досвіду. З роками  зрозуміла: не можна навчити, якщо ти сам не здатен вчитися.

 Що таке урок? Це цілих 45 хвилин безперервного обміну знаннями, уміннями, інформацією, енергетикою, почуттями та емоціями. Невже навчання – це лише передача та отримання знань? Звичайно, НІ! Будь-які знання будуть не потрібні без їх реалізації в житті.

 Я навчилась не просто планувати свої уроки, а моделювати саму систему знань й умінь  моїх  учнів:  «Англійська для життя».

 Враховуючи  cучасні освітні тенденції методики викладання англійської, я працюю над інтерактивними та проектними технологіями особистісно-орієнтованого навчання. На мою думку, ці методи є дуже актуальними нині, оскільки вони передбачають моделювання життєвих ситуацій, використання  рольових ігор, спільне вирішення проблем на основі аналізу обставин та відповідної ситуації. Інтерактивні та проектні технології ефективно сприяють створенню соціально-комунікативної атмосфери на уроках  та є засобом ефективного формування життєвих компетентностей. Особисто для мене — це прагнення знайти розумний баланс між академічними і прагматичними знаннями, уміннями й навичками. Завдяки таким сучасним технологіям учні вчаться бути демократичними, критично мислити, приймати продумані рішення, а отже, відбувається постійна співпраця всіх учнів  у процесі уроку. При цьому учень і вчитель — рівноправні, тобто знають, уміють і здійснюють свою діяльність разом, чудово розуміючи, що вони роблять і для чого.

 Сучасний вчитель повинен використовувати такі методи і технології у своїй практиці, щоб учням було цікаво вивчати англійську мову, і це здавалось  ненав’язливим.

 На мою думку, педагогічна діяльність спрямована не на реалізацію особистих амбіцій, а на розвиток учнів. Я постійно працюю над собою, щоб відповідати дитячим критеріям. Участь у цьому конкурсі – це ще один крок до гармонії із собою та навколишнім світом.

 Учитель – це не ПРОФЕСІЯ , це стиль життя.

 

 

Активні користувачі за останні 15 хвилин: