Ви Гість.

Інформаційна картка учасника конкурсу

Останнє редагування: 2016-11-21

Автор: Іванченко Ірина Леонідівна

 

 

  

Інформаційна картка

учасника першого (міського) туру

всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017»

у номінації «Музичне мистецтво»

 

Прізвище, ім’я, по батькові

Іванченко Ірина Леонідівна

Місце роботи

Комунальний  заклад «Загальноосвітня школа

І ступеня № 5 Вінницької міської ради»

Посада

Вчитель музичного мистецтва, керівник фольклорного гуртка

Освіта (найменування вищого навчального закладу, рік закінчення навчання)

Середня спеціальна. Закінчила Бердичівське педагогічне училище за спеціальністю «Музичне виховання» кваліфікація:   «Вчитель музики, музичний вихователь»,  1986 рік

Самоосвіта (за останні 5 років; очна, дистанційна форма; рік проходження та найменування освітніх програм, курсів, тренінгів тощо)

Курси з 12.11.2012 р. до 23.11.2012 р. за категорією вчитель музичного мистецтва при ВОІПОПП, посвідчення СПКПП № 6787

 

Педагогічний стаж

10 років

Кваліфікаційна категорія

спеціаліст

Звання

-

Педагогічне кредо

« Без творчого вчителя  не може бути ні нової школи, ні нового суспільства, ні вільної України».

 

Технології, методи та форми, що використовуються

у навчально-виховному процесі

   На уроках  Ірина Леонідівна використовує дидактичні та розвиваючі ігри, наочність, таблиці, схеми, предметні малюнки, ілюстративний матеріал,  здійснює індивідуальний та диференційований підхід до учнів, міжпредметні зв'язки в поєднанні з обов'язковими етапами уроку. Багато уваги на уроках приділяється прослуховуванню музичних творів різних напрямків та їх ретельному аналізу. Застосовує  інтерактивні методи.

    Особливим попитом серед вчителів користуються бінарні уроки з Іриною Леонідівною: музика – літературне читання, музика – фізична культура – основи здоровя, музика – українська література – історія, музика – природознавство, музика – математика.  

   Виховна робота направлена на розвиток естетичних смаків учнів, прищеплення любові до різних видів музичних творів та їх розуміння, вмінню розпізнати та характеризувати музичні композиції, різних країн та народів. Інтерес і повагу до рідної мови, обрядів, звичаїв, традицій народу України, членів родини, людей похилого віку, своїх товаришів, любові та поваги до Батьківщини, пізнавальних інтересів.

 

Автопортрет «Я – педагог і особистість»

 

Я виросла у співочій родині, тому коли постало питання про вибір професій – довго думати не довелось. Жодного дня я не пожалкувала , що вибрала музично - педагогічну стежину.

Для мене бути з дітьми­— цемассазадоволення і безпрограшнийваріант в емоційномуплані. Чим більшевкладаєшсвого часу, уваги, зусиль для підготуваня уроку, тимбільшеотримуєшнавзаєм. Не буває такого, щотивкладаєш, а від того нічогонемає. І коли я бачу як загоряєтьсявогонь вдитячих очах, коли вони роблятьмаленьківідкриття у музичномусвіті – я щаслива.Я роблю те, що люблю!І це найголовніше…

Часто мичуємо фразу: «Діти - наше майбутнє». Але замислімося, від кого залежитьмайбутнєнашихдітей? ...Сьогоднізмінилисявимоги і до вчителя, і до учня.Становлення  і розвиток громадянського суспільства породжує гостру необхідність в педагогах, що володіють високою професійною компетентністю. Сучасний учитель – це не тільки предметник, а й знавець дитячих душ, вихователь. Він повинен бути активним, комунікабельним, динамічним, працездатним, вольовим, впевненим у собі, толерантним, висококомпетентним. Як говорив А. Дістєрвег : «…Учитель повинен свідомо йти в ногу з сучасністю, пройматися і надихатися силами, що пробудилися в ній.

 

 

Посилання на персональний Інтернет-ресурс (за наявності)

 

     
Активні користувачі за останні 15 хвилин: