Ви Гість.

Інформаційна картка

Останнє редагування: 2017-11-10

Автор: Мамчур Алла Тимофївна


 

Інформаційна картка учасника першого (міського) туру

всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018»

у номінації «Фізика»

 

Прізвище, ім’я, по батькові

Мамчур Алла Тимофіївна

Місце роботи (найменування навчального закладу відповідно до статуту)

Комунальний заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 Вінницької міської ради»

 

Посада

Вчитель фізики та інформатики

Освіта (найменування вищого навчального закладу, рік закінчення навчання)

Вінницький державний педагогічний інститут імені М. Островського, спеціальність «учитель фізики, інформатики та обчислювальної техніки (1993 р.)

Самоосвіта (за останні 5 років; очна, дистанційна форма; рік проходження та найменування освітніх програм, курсів, тренінгів тощо)

  

¨    Сертифікат №140713\05 учасника  Міжнародного психолого-педагогічного  фестивалю. «Перспектива-2013» проходження навчання за практичним курсом сучасних інноваційних технологій в області освіти та психології в обсязі 15 годин

     (07.07.13-14.07.13 р., м. Іллічівськ).

¨    Курси підвищення кваліфікації на базі КВНЗ «ВАНО» (06.09.13 р.)

¨    Сертифікат про участь в ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Перспектива: інноваційні методи в психології та педагогіці».

(20-22.09.13 р., м. Ялта)

¨    Сертифікат № 2301434 про участь у Карпатському психолого-педагогічному  фестивалі «Перспектива -2014», проходження навчання в рамках Міжнародного пілотного соціально-педагогічного проекту «Освіта ХХІ сторіччя: зміни в контексті розвитку інформаційного суспільства»

(20-23.02.14 р., м. Хуст)

¨    Сертифікат ВН  № 2014\096 про  участь у конкурсі «Кращий навчально-методичний посібник» в рамках акції «Ярмарок фахових сподівань»равень 2014 р., м. Вінниця)

¨    Сертифікат  № 1407206 про участь у V Міжнародному психолого-педагогічному  Фестивалі  «Перспектива-2014», в рамках Міжнародного пілотного проекту «Освіта ХХІ сторіччя: зміни в контексті розвитку інформаційного суспільства» (20.07.14 р.,
м. Херсон)

¨    Диплом про участь у VІ Міжнародному психолого-педагогічному  Фестивалі  «Перспектива-2015», в рамках Міжнародного пілотного проекту «Освіта ХХІ сторіччя: зміни в контексті розвитку інформаційного суспільства» (12.07.15 р.,
м. Іллічівськ)

¨    Сертифікат ВН  № 051115\14 учасника та тренера творчої лабораторії при міському методичному кабінеті освітнього курсу «Мнемотехніка на уроках математики»      (листопад 2015 р., м. Вінниця)

¨    Сертифікат  участі у VІІ Міжнародному Форумі/Фестивалі  «Перспектив-2016», в рамках Міжнародного пілотного проекту «Освіта ХХІ сторіччя: зміни в контексті розвитку інформаційного суспільства»      (03-09.07.16 р.,
м. Чорноморськ)

¨    Сертифікат проходження навчального тренінгу «Організація перевернутого класу за допомогою хмарних сервісів Microsoft Office 365»      (25.09.16., Центр нової освіти, «Майкрософт»,      м. Вінниця)

¨    Сертифіка №26101627 учасника Міжнародного проекту «Освіта ХХІ століття: зміни в контексті розвитку інформаційного суспільства» де пройшла навчання за практичним курсом «Технологія продуктивної комунікації» ((26.10.16 р., Центр інноваційних технологій «Школа Ейдотехніки», м. Вінниця)

¨    Сертифікат проходження практичного тренінгу «Реалізація навчального процесу з використанням мультимедійних комплексів та мобільних гаджетів» (27.11.16., Центр нової освіти, «Майкрософт»,
м. Вінниця)

¨    Сертифікат учасника Міжнародного Фестивалю освітніх технологій «Перспектива-Суми 2017» за темами з проблем модернізації дошкільної, шкільної та спеціальної освіти на основі впровадження сучасних педагогічних, психологічних та ефективних оздоровчих технологій та тренера спеціалізованого тренінгу «Освітня мнемотехніка у фізиці»

 (24-26.03.17., м. Суми)

¨    Сертифікат учасниці школи «Цифрові інструменти та можливості» (28-31.03.17., «GEGUkraine»,
м. Вінниця)

¨    Сертифікат  учасника VІІІ Міжнародного Фестивалю освітніх технологій  «Перспектива -2017», в напрямку модернізації сучасної освіти на основі впровадження продуктивних педагогічних, психологічних та ефективних оздоровчих технологій (11-18.07.17 р., м. Скадовськ)

¨    Сертифікат №285 учасника науково-практичного семінару з тем «Від «науки в собі» до навчання в житті: методика впровадження технології web-квест», «Онлайн інструментарій сучасного вчителя» та «Як стати першопрохідцем в STEM-освіті: перші кроки до впровадження STEM-освіти» в обсязі 6 годин.

(16.10.17., м. Вінниця)

Загальний стаж роботи

30

Педагогічний стаж

24

Стаж роботи у даному навчальному закладі

30

Кваліфікаційна категорія

Спеціаліст вищої категорії

Звання

Учитель-методист

Педагогічне кредо

«Учитель не той, хто вчить, а той у кого  вчаться»

Я – педагог і особистість

Портрет учителя:

яким, на Вашу думку, є сучасний учитель;

які риси сучасного учителя притаманні особисто Вам;

як Ви бачите перспективи розвитку освіти в Україні?

 

На мою думку, сучасний вчитель – це професіонал, який знаходиться у постійному творчому пошуку. Сучасному вчителю необхідні гнучкість і нестандартність мислення, вміння адаптуватися до швидких змін умов життя. А це можливо лише за умови високого рівня професійної компетентності.

Я вважаю себе нетиповим вчителем, бо не прагну виховувати переможців олімпіад та конкурсів різних рівнів, а маю мету прищепити кожному учневі бажання вчитися, отримувати нові знання із задоволенням. Риси сучасного вчителя притаманні мені – це креативність, нестандартність,  новаторство, творчість, професіоналізм, рух вперед та саморозвиток.

Перспективи розвитку освіти в Україні – це побудова школи цілісного розвитку людини,
духовно, фізично і соціально готової до змін, навчання в якій безпосередньо пов’язане  з інтегрованими змістовими лініями навчальних предметів та орієнтованими шляхами їх реалізації.

Реалізація завдань освіти має здійснюватися різними шляхами — через розмаїття освітніх інституцій, форм і методів навчання, запровадження сучасного менеджменту.

«Родзинки» досвіду:

у чому полягає Ваша педагогічна ідея/новація/розробка;

які педагогічні технології, методи та форми Ви використовуєте у навчально-виховному процесі;

яким досвідом Ви готові поділитися з колегами?

Змусити дитину вчитись неможливо, навчанням треба захопити. Щоб активізувати пізнавальну діяльність учнів на уроках фізики необхідно збагачувати зміст і форми роботи елементами цікавого, тому у навчально-виховному процесі я використовую такі технології, методи та форми:

-          ігрові технології;

-          веб-квести;

-          проектні технології;

-          хмарні технології;

-          здоровязберігаючі технології;

-          технологія «перевернутого» навчання (змішане навчання);

-          STEM-освіта;

-          освітня мнемотехніка.

Моя «родзинка» досвіду полягає у застосуванні методів і прийомів мнемотехніки, які допомагають легко і доступно запам’ятати великий обсяг точної інформації. Це робить навчальний процес цікавішим і невимушеним, що, на мою думку, в деякій мірі є здоровязберігаючою технологією. Для пожвавлення інтенсивності навчально-виховного процесу викладання фізики стала в нагоді технологія «перевернутого» навчання, яка дає можливість більше часу приділяти практичним заняттям.

Я готова поділитися своїми педагогічними «родзинками» з колегами задля впровадження їх в практику роботи.

Кроки до майстерності:

які Ваші основні досягнення;

чим Ви пишаєтеся;

чого прагнете навчитися?

Переможці міських олімпіад – це результат моєї роботи. Але основним своїм досягненням я вважаю авторські розробки, які отримали відзнаку та призові місця як у конкурсі «Кращий навчально-методичний посібник» в рамках акції «Ярмарок фахових сподівань» 2012р. та 2014р., так і на Міжнародних форумах-презентаціях «Інноватика в сучасній освіті» (2014, 2015 рр.). Мої авторські розробки – це картки-тренажери по вивченню фізичних символів, їх одиниць вимірювання та фізичних формул, методичний посібник розробки уроків фізики з використанням елементів мнемотехніки по темі «Робота і потужність» та дидактична гра «Видатні вчені-фізики» за допомогою якої можна вивчити тридцять видатних вчених-фізиків у хронологічній послідовності та їх основні винаходи.

Я глибоко переконана, що людина навчається все життя, тому я прагну поглиблювати свої знання кожної хвилини навчаючись у своїх учнів бути сучасною, молодою, енергійною.

Знай наших!

Що, на Вашу думку, є запорукою успіху в конкурсі «Учитель року»? Які Ваші очікування від конкурсу?

Запорукою успіху в конкурсі «Учитель року», на мою думку, є любов до своєї професії та дітей, непереборне бажання до самовдосконалення через професійний розвиток. Я дякую Богу за те, що він колись допоміг мені з вибором професії і, якби мені довелося обирати свою професію ще раз, я б пішла тією ж дорогою.

Від конкурсу я очікую професійного росту, нових знайомств і тільки позитивних емоцій!

За лаштунками:

Хто підтримує Вас на шляху до перемоги;

Які особистісні якості допомагають Вам досягати мети;

Які Ваші захоплення (хобі)?

На шляху до перемоги мене підтримує в першу чергу моя сім’я. Ну і, звичайно ж, друзі-колеги, два моїх чудових заступника з навчально-виховної роботи
А.В. Мазарчук, О.М. Слушний  та найкращий директор нашого закладу В.В. Малінін.

Досягти мети мені допомагають такі особистісні якості, як наполегливість у роботі, комунікабельність, оптимізм та весела вдача. Крім того я веду активний спосіб життя, люблю подорожувати, оскільки це дає мені змогу пізнавати щось нове, зустрічати цікавих людей. Беру активну участь у художній самодіяльності школи, люблю співати, маю хист до малювання. Моє хобі в’язання, вишивання та фотографування.

Посилання на Інтернет-ресурси, де ви представлені (за наявності)

http://www.eidotehnika.org/school/trainers/?tid=92

Посилання на відеорезюме

https://www.youtube.com/watch?v=iyukKv_r5XM

Активні користувачі за останні 15 хвилин: